Monday, September 19, 2011

Menunggu hari2 dgn penuh debaran..

Salam,

Bersawang jadinya blog ni tanpa cerita dan cinta.. chewahhh..
Erm.. nak start kat mana ye.. Lama sgt tak menulis.. 
2-3 hari lepas sibuk mencari2 nama utk bby ke-2 ni.. Sampai terbelit2 lidah nak pronounce.. adoi.. Esok genap 6 hari je lg ngan due date aku iaitu pd 25 Sept 2011. Kalau ikut perkiraan lepas.. (Zara lahir 6 hari awal) 19 Sept ni da patut brsalin.. mmg slalu rasa Braxton Hicks sampai rasa nk g hospital la tp tahan2 dlm 30 min sakitnya da ilang.. Antara nama2 pilihan hati..

AYRA ZARA AZRUL IZWAN
ARYAN ZAYAN AZRUL IZWAN
aryan (utmost strength) zayan (bright)

AYRA ZARA AZRUL IZWAN
ARZY ZIYA AZRUL IZWAN
arzy (masih mncari maknanya) ziya (light)

AYRA ZARA AZRUL IZWAN
AYRIL ZARYF AZRUL IZWAN
ariel (lion of god) zarif (elegent, witty, polite, ingenious, good tempered)

AYRA ZARA 
AYZEA ZAYAN (the wind)
AZRAF ZAYAN (more elegant, more graceful, more humor)
AZHAF ZAYAN (courageous, elite)
AZFAR ZAYAN (most victorious, winner)

AYRA ZARA
AARYZ ZAYAN (respectable man)

AYRA ZARA
ARZAN ZAYAN (worth)

AYRA ZARA
ARZHAN ZAYYAN (a kind of mountain almond)

AYRA ZARA
ARAYZ ZAYAN (national leader)
ARAYSH ZAYYAN (shadower, overshadower)

AYRA ZARA
AYJAZ ZAYAN (blessing)

AYRA ZARA
AYQAZ ZAYAN (awake, watchful, vigilant)
AYMAN ZAYAN (lucky)

Arghhh.. pening2.. pk kemudian.. layan gambar bby plak.. 3D/4D scan ni di buat di Vision College, Kelana Jaya
ok la harga dia tak mahal sgt mcm kat tmpat lain.. Here da output..







Haa.. ni gender dia.. sori bby ek.. mama pratonton gambar scan ehem2 adik ni.. :P
Haa.. kat bawah ni plak gambar live scan dr 4D image

video
video

Image 4D scan ni malu skit.. adik, skali lg mama mintak izin, kawan2 mama nak tgk macam mana scan ni dibuat.. 

video

Fuhh.. da kul 4 pagi.. knapa tetiba rasa esok plak nk deliver ek.. kuat rasa hati ni.. Td baru settle sumer benda yg ttangguh kecuali jahit sarung bantal n tilam baby.. Ermm.. hopefully esok dpt siapkan benda2 yg ttangguh sebelum masuk labour room.. Wish me luck..

Salam. Nite!!






Thursday, July 7, 2011

HAPPY 4th ANNIVERSARY SAYANG..

Happy 4th Anniversary buat suamiku..

Erm.. apa ye nak bg sempena ulangtahun pkahwinan yg ke-4 ni? Sebenarnya aku tak suka no 4 ni.. tp bila di congak2.. Ulangtahun kali ni la kami menjadi 4.. Apa yang aku maksudkan ialah.. kami bakal menimang cahaya mata lagi.. dan ianya LELAKI.. :) syukur

Rasanya nak bg I-pad la since aku mmg nk kan I-pad dr dulu lg.. tp kna bli I-pad 2 la.. kaler puteh 32g.. mesti best (ini mcm aku yg nak, bkn nak bg present kat laki ni)

Usha punya usha I-pad2 ni boleh engrave kat blakang..

HAPPY 4th ANNIVERSARY
AZRUL + AZURA = ZARA & ZAYYAN

Rasa mcm skejap je 4thn perkahwinan ni.. rasa mcm smalam je baru kawen.. hehe.. Lagu kat bawah ni, mama tujukan khas buat papa tersayang.. bila je dgr lagu ni.. mesti nak nangis.. :(



Do you hear me? I'm talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooh ooh ooh

They don't know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I'll wait for you I promise you, I will

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

Lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I'm sailing through the sea
To an island where we'll meet
You'll hear the music fill the air
I'll put a flower in your hair

Though the breezes through trees
Move so pretty you're all I see
As the world keeps spinning 'round
You hold me right here, right now

I'm lucky I'm in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again

I'm lucky we're in love in every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooh ooh ooh
Ooh ooh ooh, ooh


Semoga perkahwinan kita kekal abadi sehingga akhir hayat!! Muahhhhh

Thursday, February 17, 2011

Saya Mahu iPad Dari Blog MySuperKids

Salam.. oh sungguh lama skali daku mnuggu apakah syarat2 nk dpt iPad ini.. tp skarang ni waktu mengepamku wahai mommy Lyna.. takpela.. i-pad nya pasal postpone to lunch break la gamaknya
Saya ni seorang ibu yg sudah 1 thn 7 bulan memberi susu ibu sepenuhnya utk bayi tersayang.. dalam mencapai cita2 ke arah 2 thn full bf, saya lihat zara semakin hari semakin nakal. Tentu ada benda yg nak di buatnya.. pendek kata dia perlu ada sesuatu utk menarik perhatiannya, sesuatu yg baik utk perkembangan otak, sesuatu yang boleh meransang minda kecilnya..
Nak tahu apa.. tentu la iPad.. ini la satu2nya benda yg saya inginkan utk puteriku ayra zara. Saya lihat dia sudah terlalu muak nak melihat video barney, elmo atau apa saja yang di ulang berkali2, berhari2. Ini sajalah peluang utk zara membina kreativiti, menjana minda dgn flash card yg ada di iPad. Saya begitu butuh masa.. masa utk mgajar zara mnggunakan flash card cara tradisional.. Saya perlu byk masa utk sort susu zara, sediakan cloth diapers saya.. dan apa saja yg berkaitan dgn 'natural parenting'. Saya tahu, tentu tidak adil membiarkan anak kecil brmain iPad berseorangan tp mungkin dgn gadjet canggih yg dicipta ini.. At least kenakalan zara dpt di alihkan kepada benda2 yg berunsur pelajaran..
Tentu mommy Lyna faham kerana mommy Lyna juga seorang ibu.. oh waktu pam saya sudah semakin jauh.. saya akhiri dgn jutaan terima kasih krn sudi memberi pluang yang tidak pernah di beri dimana2 blog sebelum ini.. tengkiyu mommy Lyna.. :)
Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack